• Företagstjänster
 • Rullbetong för en rå och naturlig känsla

  Den kompromisslöst trendiga och tidsenliga looken hos rå betong har blivit en poplär favorit inom interiörsdesign. Arkitekter som vill använda rå betong på olika ytor har nu möjligheten att enkelt rita in och lägga till RullBetong. RullBetong kommer i två olika utseenden, båda tillgängliga i tre nyanser. Egna färgalternativ kan produceras vid kvantiteter från 100 ark och uppåt. Arken är 300 x 100 cm i storlek. Inga ark är exakt lika, RullBetong tillverkas för hand vilket innebär att vissa ark kommer att få fler luftbubblor än andra. Det är en medvetet producerad effekt och gör att RullBetong ser mycket realistiskt ut. RullBetong kan slipas eller behandlas med vax i efterhand och fixeras för att skapa olika effekter. 

  Betongtapet

  Använd RullBetong som tapet eller dekor. RullBetong har en betongyta som är en het trend inom modern inredningsdesign. Råa betongytor kan ge en retro känsla och RullRost kan förvandla en standarddörr till en gammal, rostig järndörr. Det är bara två exempel på de många användningsområden som produkterna är lämpliga för. RullRost hjälper dig att skapa den populära industriella stilen i dina interiörer. Materialet gör stort intryck också när det används på dörrar eller möbler. RullBetong skapar den trendiga och moderna looken med rå betong, så blivit en populär favorit bland inredare och designers. Arkitekter som vill inkludera rå betong kan nu rita in det även i efterhand med RullBetong. 

  Teknisk information

  Flexibel betongdekor i två lager

  Slät betong väger ca 1,8 – 2 kg/kbm 

  RullBetong är en CE-märkt, handgjord produkt. Enbart testat och certifierat stenpulver används i produktionsprocessen. Materialet kan, till skillnad från vanlig betong, installeras i princip utan damm. Brandklassning A2. Rullbetong är alltid tillverkat för hand, aldrig av maskiner, vilket betyder att varje ark är unikt och har variationer i färgtonen. Detta gör att resultatet blir ännu mer autentiskt. Den här betongtapeten är 1-1,5 mm tjock och är monterad på en fiberglasbaksida. 

  Uppsättning

  Tillskärning: RullBetong kan enkelt skäras med en vanlig brytbladskniv. Om materialet behandlas med varmluftstork blir det ännu mer flexibelt, och lättare att fästa ruunt hörn och på välvda ytor. Vid leverans inkluderas ett tapetklister som passar för att sugande/matta underlag. Spraybart lim går också att beställa från oss. På vissa ytmaterial är de nödvändigt att använda PVC-lim. 

  En fogmassa i samma färgton som materialet medföljer för att fylla i skarvarna mellan arken. Låt fogen stelna lite, och använd sedan en trasa eller svamp för att torka in betongpartiklar från betongytan i fogen. Använd därefter fixeringen för att förbereda ytan för dagligt bruk. För våtrumsbruk krävs en särskild fixering. Oroa dig inte om ytans utseende ser ut att påverkas av fixeringen, den återställs naturligt.