• Företagstjänster
 • Flexibla lösningar med digitaltryckt mosaik

  Digitaltryckt mosaik representerar utvecklingen av den klassiska sten-, keramik- och glasmosaiken. Digitaltryck mosaik kan monteras på nästan alla ytor, platt som kurvig och kan därför användas på platser där traditionell mosaik inte kan tillämpas. Mosaik är i traditionell utformning en dekorativ sammansättning bestående av porslin, glas, sten eller keramiska plattor. De gamla romarna designade makalösa utsmyckningar med mosaik och på den tiden var det ett otroligt tidskrävande arbete då man monterade bit för bit. Idag är det betydligt enklare att lägga mosaik eftersom plattorna kommer förlimmade på ark, vilket underlättar monteringen. Du kan skapa häftiga mönster och stora konstverk med mosaikplattor i olika färger och former och varför inte utveckla din design ytterligare ett steg med digitaltryckt mosaik, som du enkelt kan beställa hos oss. Möjligheterna med dekorativ och effektfull plattsättning med digitaltryckt mosaik blir nästintill oändlig!

  färgglad mosaik

  Valfri bild eller mönster trycks på baksidan av transparent resinmaterial för bästa hållbarhet. Du bestämmer själv den storlek och form på mosaikbitarna som bäst framhäver motivet vilket ger oändliga möjligheter och variationer för ditt projekt.

  Tillverkningsprocessen gör det möjligt för arkitekter och designers att genomföra projekt utan de begränsningar som klassisk mosaik medför, utan att påverka det slutliga resultatet. Digitaltryckt mosaik levererar en oöverträffad färgåtergivning kombinerad med extremt enkel hantering, montering och underhåll.

  Kontakta oss för mer information eller offert.

  Mosaik

  Mosaico Digitale

  En innovativ teknologi som revolutionerar en av de äldsta och mest fascinerande dekormetoderna i världen och öppnar upp nya kreativa möjligheter inom arkitektur och design.

  MosaicoDigitale väger endast 1,2 kg/kvm och detta löser de problem med logistik och montering som finns vid användande av traditionell mosaik. Mosaico Digitale går lätt att installera i tak.

  Tjockleken som är begränsad till 2 mm möjliggör att montera mosaiken på de flesta befintliga ytor utan behov av dyra ombyggnationer – en ekonomisk och praktisk fördel.

  En annan fördel är möjligheten att anpassa mosaiken utifrån personlig preferens. Ytan kan specialanpassas nästan utan begränsningar, vilket ger unika möjligheter till kreativitet. Det låter dig skapa speciella och personliga miljöer och inredningar. Sist men inte minst: den storta flexibiliteten hos Mosaico Digitale gör det till det perfekta materialet för samtida arkitektur. Välvda, kokava och konvexa ytor, oregelbundna former: materialets tjocklek på 2 mm och den tekniska innovationen låter oss presentera en lösning som alltid är perfekt flexibel. Detta är anledningen till att världskända arkitekter och designers tidigt uppmärksammade projektet Mosaico Digitale med många prestigefyllda samarbeten i både privata och offentliga miljöer.

  Sedan oktober 2008 har Pepe&Son Srl med sitt futuristiska projekt Mosaico Digitale lyft fram den flera tusen år gamla konstformen mosaik i ljuset, och revolutioniserat dess kreativa möjligheter. Mosaico Digitale för samman ett innovativt system av de mest moderna digitala teknikerna med mosaiken som traditionell teknik, vilket möjliggör förverkligandet av ett gränslöst antal formlösningar. Digitaltryck mosaik – en mångtusenårig konstform på ett modernt och nyskapande sätt, i lättviktsmaterial och lätt att montera.